Gennem en måned har en gruppe OS-elever været sammen om at dyrke deres fælles interesse for teater.

Hvert år har vores elever i Odense stx og hf mulighed for at tilmelde sig forskellige faglige akademier, hvor de – uden for skoletiden – kan fordybe og dygtiggøre sig inden for et bestemt interessefelt.

Tornbjerg Gymnasium har netop været vært for Teaterakademiet, som løb af stablen hen over fire på hinanden følgende mandage i Teater Momentums faciliteter i Odense.

Teaterlystne elever

Alle fire OS-skoler var repræsenteret blandt de i alt 22 elever, som havde meldt sig under fanerne. Allerede morgenen efter Teaterakademiet blev annonceret, var alle værtskolens pladser revet væk, og hurtigt tikkede der også tilmeldinger ind fra Mulernes Legatskole, Sct. Knuds Gymnasium og Odense Katedralskole.

”Det er jo helt fantastisk, og det vidner jo om, at der på skolerne er en interesse og et behov for et kreativt frirum, hvor man kan udfolde og udvikle sig”, lyder det begejstret fra dramalærer på Tornbjerg Gymnasium, Lise Christiansen, som sammen med sin kollega Louise Prehn Schultz var tovholder på Teaterakademiet.

Forløbet var skruet sådan sammen, at hver akademielev ved første samling fik til opgave at skrive en personlig monolog.

Alle monologerne blev så senere sat sammen til et teaterstykke, som eleverne afslutningsvis fremførte foran publikum på en lille intimscene tilknyttet Den Fynske Opera.

Slutproduktet blev således en sprød buket af intense, sjove, absurde og overrumplende monologer med titler som “Fucking fire cifre”, “Jesus er min bro” og “Hjort”.

Sparring fra professionelle

Undervejs i processen fik eleverne undervisning, inspiration og personlige coaching af de tre professionelle skuespillere Morten Brovn, Malene Melsen og Tina Kruse, som i nævnte rækkefølge tog de teaterglade unge gennem forskellige discipliner på de skrå brædder – lige fra kunsten at udtrykke følelser med kroppen til den minutiøse konceptudvikling og indstudering af en forestilling.

”Det har været utrolig fedt at være med på Teaterakademiet og blive undervist af professionelle skuespillere. Man har virkelig fået nogle nye horisonter, fortæller en af eleverne på akademiet, Katja Marquard Jørgensen.

Hun suppleres af sine medstuderende Frederik Lassen Talbro og Lasse Jarbøl:

”Det har været sjovt, og man har virkelig prøvet nogle grænser af. Allerede fra første gang, hvor vi var direkte ude på gulvet og lave fysisk teater”.

I denne video kan du få et nærmere indblik i elevernes oplevelser på årets Teaterakademi og se uddrag fra flere af monologerne.

Du har også mulighed for at se dele af forestillingen, når en håndfuld af teaterspirerne genopfører deres monologer i forbindelse med OS Kulturaften i Rådhushallen d. 9. januar 2018.

OS Teaterakademi 2017

? OS TEATERAKADEMI ?Hos Odense stx og hf er vi stolte af de fire faglige akademier, som vi hvert skoleår kan tilbyde vores elever ? Senest har 22 elever fra Sct. Knuds Gymnasium, Mulernes Legatskole, Odense Katedralskole og Tornbjerg Gymnasium haft fornøjelsen af at dyrke deres fælles interesse for teater gennem et fire ugers forløb, hvor de bl.a. er blevet undervist af en række dygtige skuespillere fra Odense Teater. Nedenfor ? kan du se et videoindslag fra akademiet, som blev krydret ?️ med en afsluttende forestilling på Teater Momentum – Odense ? #endelafOS #teater #odense PS. Tryk på HD ? for at se videoen i optimal billedkvalitet.

Geplaatst door Odense stx og hf op dinsdag 31 oktober 2017

Teaterakademiet er et af fire årlige talentakademier i OS-regi.

De tre øvrige, som udbydes i dette skoleår, er Filmakademiet, Scienceakademiet og Forfatterakademiet.