Små 400 publikummer var på plads i Rådhushallen, da vores fire gymnasier sammen indledte det nye år med et nyt offentligt kulturarrangement.

Mulernes Legatskole, Odense Katedralskole, Sct. Knuds Gymnasium og Tornbjerg Gymnasium har siden skoleåret 2015/2016 arbejdet tæt sammen under det fælles navn Odense stx & hf om en række aktiviteter.

Tirsdag aften holdt skolerne sammen Kulturaften for første gang. Det foregik på rådhuset i Odense, hvor en blandet skare af egne elever, familiemedlemmer og øvrige interesserede kunne overvære et potpourri af diverse kulturindslag.

Kultur for enhver smag

Hovednavnet var den populære fynske forfatter Jesper Wung-Sung, som gennem en lille times tid var på scenen og diskutere sit forfatterskab med dansklærer på Tornbjerg Gymnasium Henrik Thomsen.

Aftenens øvrige indslag var alle håndplukket fra kulturlivet på skolerne. Elever fra vores akademier var således på scenen og vise publikum, hvad de har arbejdet med inden for teater og litteratur, mens 12 elever tilknyttet Det Kongelige Teater Balletskolen Odense sluttede arrangementet af med at danse koreografien ”Turning the Tables” med borde som redskab.

En gruppe elever varmede desuden op med klassisk musik, ligesom indgangen var prydet af en mindre kunstudstilling leveret af elever fra Kunstakademiet.

”Det var en herlig aften. Vi er glade og stolte over, at vi fire skoler i fællesskab kan lave et arrangement som dette, hvor vi både kan vise vores egne elever og resten af byen, hvad vi kan sammen”, siger rektor på Tornbjerg Gymnasium og den nuværende formand for Odense stx og hf, Carsten Claussen.

Kulturaften var støttet af Statens Kunstfund. Entréen var gratis.

Sikke en Kulturaften i aftes! Kæmpe tak 🙌 til alle, som bakkede op om arrangementet. Tak til Statens Kunstfond for stø…

Geplaatst door Odense stx og hf op woensdag 10 januari 2018

De 12 balletdansere er elever på Dansegrunduddannelsen (DGU) i Odense.

DGU er en 4-årig stx-uddannelse, hvor den ene af vores OS-skoler, Odense Katedralskole, varetager de teoretiske fag, mens Det Kongelige Teater Balletskolen Odense har det kunstneriske dansemæssige ansvar og varetager danseundervisningen.