For andet år i træk er Odense stx og hf, Odense Internationale Filmfestival og Odense Filmværksted gået sammen om et akademi, hvor et hold OS-elever skal lære om kortfilm fra en række prominente branchefolk.

Torsdag eftermiddag mødtes et nyt kuld af filminteresserede elever fra Mulernes Legatskole, Odense Katedralskole, Sct. Knuds Gymnasium og Tornbjerg Gymnasium, da der blev smækket med klaptræet til starten på OS Kortfilmsakademiet 2018.

Hen over i alt fem samlinger skal eleverne nørde kortfilm og undervises i at fortælle ‘den gode historie’ inden for netop denne genre. Til det formål har arrangørerne allieret sig med lyddesigner Peter Albrechtsen, filmklipper Lars Bo Kimergaard og producer Sune Wahl, som inden for hver sit fagområde vil holde foredrag for de filmglade unge.

Læring efter master class-modellen

Det er festivalleder på Odense Internationale Filmfestival, Birgitte Weinberger, som har sammensat programmet for akademiet, hvor deltagerne ikke selv skal producere film.

I stedet er formålet at give eleverne værktøjer og inspiration, som de kan overføre til egne filmproduktioner – og andre sammenhænge – på deres respektive skoler.

Det er en fornøjelse at få lov til møde de fire odenseanske gymnasieskolers mest engagerede filminteresserede elever. At kunne vise dem det bedste af det bedste inden for kortfilmens verden og præsentere dem for markante og inspirerende personligheder fra filmbranchen”, siger Birgitte Weinberger, som på første samling havde en dansk og en finsk kortfilm samt en tjekkisk animationsfilm med i godteposen til eleverne.

Kortfilmsakademiet afholdes i OFFs egen biograf i centrum af Odense.

De tre oplægsholdere:

Peter Albrechtsen har bl.a. været lyddesigner på Simon Stahos “Dag og nat” (2003), Kaspar Munks “You & Me Forever” (2012), Fenar Ahmads “Ækte Vare” (2014) og Bo Mikkelsens “Sorgenfri” (2016), som alle er blevet nomineret til en Robert for bedste lyd. Han har også arbejdet som B-tonemester på en række store spillefilm som Lars von Triers “Antichrist” (2009) og Niels Arden Oplevs “Mænd der hader kvinder” (2009).

Ud over at være filmklipper m.m. er Lars Bo Kimergaard underviser i klipning på Filmskolen 18Frames i Faaborg.

Sune Wahl, uddannet fra 18Frames, har bl.a. været producer på Sylvia Le Fanus “Abu Adnan”, der modtog fire priser ved Ekko Shortlist Awards, og som senere blev udtaget til verdens største kortfilmsfestival, Odense Internationale Filmfestival.