Et hold elever fra de fire OS-gymnasier skal i de kommende måneder stifte bekendtskab med en særlig kunstart, som de ikke møder i den almindelige undervisning.

”Det er mønstrene, som fascinerer mig. Endeløsheden i dem. Det er en form for kunst, som er meget fleksibel og med former, du kan kontrollere. Du kan både lave simple og enormt avancerede udtryk”.

Sådan beskriver den syriske kunstner Mohammad Bilal Saudi sin fascination for den arabiske mønsterkunst. En fascination, som han nu skal forsøge at give videre til et hold kunstinteresserede unge fra Mulernes Legatskole, Odense Katedralskole, Sct. Knuds Gymnasium og Tornbjerg Gymnasium.

Fyens Stiftstidende har også skrevet om vores Kunstakademi ✌️Akademiet er et ekstra tilbud for OS-elever med en særlig interesse for billedkunst ?

Gepostet von Odense stx og hf am Mittwoch, 6. Februar 2019

Mohammad Bilal Saudi skal således stå i spidsen for dette års OS Kunstakademi. Et tilbud – uden for skoletiden – for odenseanske gymnasieelever med en særlig interesse for billedkunst. 

Langt fra Mellemøsten – og alligevel ikke

Akademiet forløber hen over i alt fem samlinger, hvor både passer, lineal og pensel skal i brug. Med inspiration fra de klassiske mønstre skal eleverne selv skabe deres egne samtidsværker, som senere bliver udstillet på de fire gymnasier.

Mohammad Bilal Saudi glæder sig til at tage de unge kunstspirer under sine vinger, og han forventer, at de hurtigt får tag på de arabiske mønsterprincipper.

Det er nemlig ikke så fremmed en størrelse, som man kunne foranlediges til at tro.

”Mønstre er noget, vi har indlejret i os fra naturens side, og vi støder på dem hver dag uden at tænke over det. Som når vi ser et snefnug, en plante eller et hvepsebo for eksempel”, forklarer kunstneren, som har boet i Danmark i fem år.

Mohammad Bilal Saudi arbejder bl.a. med indretningsdesign og digital kunst. Under sit ophold i Danmark har han udviklet design for flere af landets detailforretninger, ligesom han har designet albumcovers og produceret kunst for en lang række samarbejdspartnere i Europa og Mellemøsten.

Et af Mohammad Bilal Saudis kunstværker.