Odense stx og hf havde i dag indtaget Rådhuset og inviteret til politisk debatmøde under overskriften “Odense Byråd et år efter kommunalvalget”.

Borgmesteren var der. Rådmænd og andre af byens toppolitikere var der. TV 2/Fyn var på plads. Og hundredevis af elever og lærere fra vores fire OS-gymnasier.

De var kommet på Rådhuset omkring kl. 16.30 for at være en del af en politik debat om vigtige og omdiskuterede temaer i Odense Kommune.

Velfærdsprocenten. Infrastruktur. Ghettoplanen. Og børnehaver og folkeskoler.

Moderatorer på debatten var TV 2/Fyn-duoen Jesper Buch og Malthe Jørstad, mens det var samfundsfagselever fra Mulernes Legatskole, Odense Katedralskole, Sct. Knuds Gymnasium og Tornbjerg Gymnasium, som havde forberedt – og formulerede – spørgsmålene til politikerne.

Kimen var lagt til en god debat – og det blev det. Politikerne argumenterede, diskuterede og gik til hinanden – i en god tone.

Hvem klarede sig bedst?

Både før og efter debatten blev publikum bedt om at tage deres telefoner frem og via en app tilkendegive, hvilket parti de ville sætte kryds ved, hvis der var kommunalvalg i dag.

Før debatten var Susanne Crawley Larsens Radikale Venstre det parti, som nød størst opbakning blandt de fremmødte med over en fjerdedel af stemmerne.

Det billede ændrede sig en smule efter sidste debatrunde, hvor Peter Rahbæk Juhl og Socialdemokratiet havde overtaget “førstepladsen”, mens Venstre stod tilbage som det parti, der havde rykket sig flest procentpoint i den positive retning.

Vil du se mere?

I feed’sene nedenunder kan du se billeder, interviews og indslag fra arrangementet. Blandt andet et tv-klip, hvor borgesteren gør sig som reporter og spørger vores elever om gode råd.

Nej, det var ikke kun vores samfundsfagselever, som flittigt stillede spørgsmål til dagens arrangement ? OS takker for…

Gepostet von Odense stx og hf am Dienstag, 15. Januar 2019

Se pletskud fra gårsdagens arrangement, hvor elever fra Mulernes Legatskole, Odense Katedralskole, Sct. Knuds Gymnasium og Tornbjerg Gymnasium udfordrede byens politkere ??

Gepostet von Odense stx og hf am Mittwoch, 16. Januar 2019

Reportage om "Den sidste Vollsmoseplan". "Børn og voksne har ikke samme muligheder som i resten af Odense", Peter Rahbæk Juel, Borgmester i Odense, Socialdemokratiet

Gepostet von Sct. Knuds Netavis am Mittwoch, 16. Januar 2019

Disse politikere udgjorde panelet:

 • Peter Rahbæk Juel

  Borgmester, Socialdemokratiet

 • Susanne Crawley Larsen

  Rådmand, Radikale Venstre

 • Søren Windell

  Rådmand, Det Konservative Folkeparti

 • Brian Dybro

  Rådmand, SF

 • Carsten Sørensen

  Regionsrådsmedl., Dansk Folkeparti

 • Christoffer Lilleholt

  Byrådsmedlem, Venstre

 • Reza Javid

  Enhedslisten

 • Abdirashid Abdi

  Alternativet