Skolerne i OS-samarbejdet har sammen fundet opskriften på en tradition, som forener og begejstrer elever og lærere på de fire gymnasier.

På Odenses almene gymnasier – Mulernes Legatskole, Odense Katedralskole, Sct. Knuds Gymnasium og Tornbjerg Gymnasium – har man i måneder set frem til fredag d. 3. maj.

Det er nemlig dagen, hvor skoletaskerne gemmes væk for en stund, når alle elever og ansatte ved middagstid sætter kursen mod havnen til den årlige OS Regatta. Her kan de i alt 3000 aktører se frem til et stort anlagt event, hvor de fire odenseanske stx-gymnasier dyster mod hinanden i dragebådssejllads.

HÆVNTØRSTIGE MULERE ER KLAR TIL AT KÆMPE TIL SIDSTE BLODSDRÅBEVi nærmer os Den Store Regatta. Igen. De fire…

Gepostet von Mulernes Legatskole am Sonntag, 28. April 2019

Mens Morten Ankerdal fra TV 2 kommenterer de ofte dramatiske heats over højtalerne, vil havnefronten være fyldt med rød-, hvid-, sort- og blåklædte elever, som hepper på deres skolekammerater i bådene – hvis de da ikke selv er i aktion ved en af ni øvrige idrætskonkurrencer, som også er på programmet til OS Regatta.

Op til arrangementet har eleverne bl.a. kunnet melde sig til indendørs fodbold, beachvolley, padeltennis, petanque og parkour, mens der i år også bliver opstillet en såkaldt High Jumper, hvor de unge kan hoppe og lave akrobatik i op til syv meters højde.

En god kombination

Lucas Birk Christiansen fra 3.z på Odense Katedralskole står over for sit tredje OS Regatta, og han ser frem til både at få sved på panden og smil på læben:

”Jeg glæder mig helt vildt. Det er fedt, vi har en dag, hvor vi dyrker fællesskabet med de andre skoler og samtidig kan være aktive på den sjove måde”.

OS Regatta blev afholdt første gang i 2016, og siden har arrangementet været et hit på de fire odenseanske gymnasier.

”Det er kombinationen af venskab, samvær og konkurrencer, som gør OS Regatta til en fantastisk positiv oplevelse. Det er en dag, som er muliggjort af vores tætte samarbejde, og vi oplever hvert år stor entusiasme fra både elever og personale”, siger Torben Jakobsen, som er rektor på Mulernes Legatskole og nuværende formand for Odense stx og hf.

Inden de fire gymnasier indtager Odense Havn, mødes alle elever og lærere i Kongens Have, hvorfra der vanen tro er arrangeret fællesmarch med bannere og faner via Byens Bro. Arrangementet slutter kl. 15.30, efter vinderne i dragebådene og de øvrige idrætskonkurrencer er blevet hyldet.

I går var Sct. Knuds Gymnasium og Odense Katedralskole på vandet for at teste formen forud for OS Regatta 2019 ?‍♂️?Og…

Gepostet von Odense stx og hf am Dienstag, 30. April 2019