I uge 35 løber filmfestivalen OFF17 af stablen. Elever fra OS-gymnasierne tager del i festlighederne, når de til filmgallaaften på Magasinet torsdag d. 31. august fra kl. 18.30-20-30 viser deres egne produktioner frem på det store lærred.

Der er dømt glitter og glamour, når filmglade elever fra Odense stx og hf torsdag aften ankommer til filmgalla på Magasinet.

Her vil aftenens værter, det kreative film-, musik- og tv-makkerpar Wikke&Rasmussen, byde eleverne velkommen på den blå løber, hvor kameraerne vil klikke løs. En elevproduceret kortfilm fra hver skole præsenteres, hvorefter den unge, prisvindende filminstruktør Ulaa Salim på scenen vil dele ud af sine erfaringer som nyuddannet instruktør.

Ikke første gang for samarbejde

I løbet af sidste skoleår har filmglade elever fra OS-skolerne mødtes på det tværgymnasiale ’OS Filmakademiet 2017’ for at dyrke deres fælles passion for film. Akademiet blev rejst i samarbejde med Odense International Film Festival og Odense Filmværksted, og eleverne har på forløbet arbejdet med at se, forstå og skabe ”den gode historie” gennem kortfilmens genre.

Mediefagslærer Mette Wolfhagen Linnebjerg fra Sct. Knuds Gymnasium, som var tovholder på ’OS Filmakademiet 2017’, ser frem til at tage eleverne med på Magasinet:

”Jeg glæder mig sådan, fordi at aftenen viser, at vi i Odense tager film alvorligt – og derfor også film i gymnasiet! Det bliver fantastisk at samle så mange unge mennesker, så de kan opleve hinandens film og suge guldkorn til sig fra de dygtige filmbranchefolk,” udtaler hun.

Ved arrangementet deltager mediefagsklasser fra alle fire skoler samt eleverne fra ’OS Filmakademiet 2017’. Derudover er dørene åbne for alle og entréen fri.

Filminstruktør Ulaa Salim dimitterede fra Den Danske Filmskole i 2017.

For kortfilmen ”Vore Fædres Sønner” vandt Ulaa Salim både Talentprisen og Publikumsprisen på Odense Filmfestival i 2015.

Han arbejder i øjeblikket på sin første spillefilm.