Andet stop på eksamensturnéen: Tornbjerg Gymnasium

Som juni går, kan eleverne fra de fire gymnasier vinge flere og flere eksaminer af på deres to do lister. Odense stx og hf fortsætter eksamensturnéen for at få en bid af stemningen.

Det var ikke nemt at få øje på de eksamenslæsende elever, da vi trådte ind ad døren til Tornbjerg Gymnasium. Rundt omkring i krogene lykkedes det os alligevel at opsnuse et par stykker, og dem kan du møde her:

thumb_IMG_1853_1024De to 2. g’ere, Camilla Hovgaard (tv) og Louise Huynh (th), sidder og venter på deres vejleder, som de skal have en samtale med, før de skal til eksamen i faget Matematik. De skal eksamnieres hver for sig, men læser op på pensum sammen:

“Vi har fået en liste med spørgsmål, som vi kan komme til at trække til eksamen. Når vi først har trukket, har vi ikke nogen forberedelsestid, så det gælder bare om at få øvet godt på dem på forhånd,” fortæller de.

thumb_IMG_1860_1024Også på førstesalen, i et hjørne af biblioteket, sidder Frederik Randrup (tv) og Rasmus Kristensen (th).
De to 2.g’ere er en smule nervøse, for der er ikke længe til, at de skal ind og forsvare deres AT(5)-projekt, som de har skrevet sammen i Musik og Engelsk.

“Projektets overordnede emne er ‘Grænser’. Jeg synes, det har været svært, men også spændende, at arbejde med, og jeg har lært en del om metode,” fortæller Frederik.

thumb_IMG_1872_1024Gitte Rørbye (tv), Laura Jeppesen (midt) og Laura Bøgh (th) sidder sammen uden for lokalet, hvor der bliver eksamineret i Historie. De tre elever har brugt de sidste par dage til at læse op til selvsamme eksamen.
Gitte læner sig tilfreds tilbage i stolen, for hun har netop været inde og er tilfreds med sit resultat. Laura og Laura venter på, det bliver deres tur.

“Efter gymnasiet ved jeg stadig ikke, hvad jeg vil læse. Jeg ved bare, at det skal være noget med mennesker. Måske Psykologi eller Biomedicin,” siger Gitte.

thumb_IMG_1878_1024Historie har også stået på programmet for Camilla Sørensen. Her har hun netop overstået sin eksamen og er på vej ud i solskinnet sammen med sin kæreste, Madison Vårdal, som blev student sidste år.

“Jeg valgte det almene gymnasium lidt som en selvfølge. Jeg kan godt lide, at man får indblik i og forståelse for en masse forskellige områder. Det var oplagt for mig, fordi jeg ikke vidste, hvad jeg ville bagefter, da jeg startede,” fortæller Camilla.

thumb_IMG_1882_1024Egentlig havde vi forladt skolen, men på vej ud faldt vi også lige i snak med Julie Jakobsen (tv) og Emek Kiy (tv), som stod og ventede på bussen efter at have forsvaret deres fælles AT(5)-projekt:

“Weekenden skal bruges på at slappe af, puste ud og samle kræfter! Vi mangler nemlig stadig to eksaminer, før vi har sommerferie,” fortæller Julie.

Efter gymnaiset regner Emek med at læse Jura, mens Julie gerne vil studere International Virksomhedskommunikation.

Følg med her på siden, når vi besøger de sidste to gymnasier.