Odense stx og hf på eksamensturné

Lige om lidt starter sommerferien. Men før, den kan nydes, må de odenseanske gymnasieelever yde. I løbet af juni besøger Odense stx og hf de fire gymnasier for at mærke stemningen. Første stop: Odense Katedralskole.

Gangene virker lidt tomme, men hist og her sidder eleverne med deres noter og bærbare computere. Eksamensperioden er i fuld gang, og her kan du kigge med indenfor på Odense Katedralskole:

thumb_IMG_1791_1024Simone Haudgaard (th) og Melinda Nguyen (bagerst tv) ånder lettede op. De har netop (vel)overstået deres eksamen i Oldtidskundskab. Jonas Rasmussen venter på at kunne gøre det samme. Før han trækker sit eksamensspørgsmål, har han lige overskud til at sige et par ord om, hvorfor han har valgt at tage en almen gymnasieuddannelse:  “Jeg valgte det for fællesskabets skyld. Her er plads til alle, og der er ikke noget med, at 3. g’erne føler sig hævede over 1.g’erne eller sådan noget.”
De tre elever bliver studenter i år. Jonas skal bagefter i militæret, Melinda vil gerne læse Statskundskab, og Simone har ikke helt bestemt sig endnu: “Måske bygningsingeniør eller sådan noget. Jeg er ret glad for de matematiske fag.”

thumb_IMG_1798_1024

Snakken går hos en gruppe 2.g’ere, og emnerne er mange: Fugle, som flyver mod ruden, Roskilde Festival, og Kemi på C-niveau. Sidstnævnte skal både Rachel Jeyasingham (f.tv.), Katrine Eskesen (b.tv.), Jonathan Kjærulff (f.th.) og Anne Skipper Schmidt (b.th.) nemlig til eksamen i, og derfor har de valgt at læse op sammen.

“Noget af det, jeg er rigtig glad for ved det almene gymnasium, er, at der også er plads til de mere kreative fag. Vi har for eksempel alle fire valgt Musik,” fortæller Anne.

thumb_IMG_1815_1024I kælderen sidder de to 3.g’ere, Nanna Dyring Garde (tv) og Line Sofie Mortensen (th), og forbereder sig til deres fælles idrætseksamen. De har valgt at blive eksamineret i disciplinerne Performance og Fodbold og er netop ved at sammesætte en koreografi. Selvom de først skal op om en uge, har de valgt at sidde på skolen i håb om at få et glimt af den censor, de skal have.

“Da jeg søgte ind på gymnasiet, vidste jeg slet ikke, hvad jeg ville. For mig var det vigtigt at holde så mange døre åbne, som muligt,” fortæller Line Sofie, der drømmer om at blive enten politibetjent eller journalist.

thumb_IMG_1808_1024Mohab Basem (tv) har lige været oppe, og om lidt er det Louise Kejsers (th) tur. Det er Samfundsfag, det gælder, og selvom de to 2.g’ere læser på Biotek-Math linjen, så er de glade for at have fulgt faget:

“Jeg er nok bedst til at sætte fokus på et afgrænset område, som jeg så undersøger på mikroniveau helt ned i de mindste detaljer. Derfor passer den naturvidenskabelige linje mig godt. Samtidig synes jeg, det er fedt, at jeg også får mulighed for at prøve helt andre fag af udfordre mig selv lidt. Samfundsfag har været rigtig spændende at følge, og her har jeg lært også at arbejde i bredden og danne overblik over de mange teorier,” fortæller Louise.

Følg med her på siden, hvis du også vil have en bid af eksamensstemningen på de andre tre gymnasier.