#OSRegatta2016 bød på dyst, solskin, boder og god stemning

D. 4. maj 2016 løb historiens allerførste OS Regatta af stablen. Op mod 3000 gymnasie- og hf-elever mødtes i Kongens Have og indtog efterfølgende Byens Ø ved Odense Havn.

Den helt store dyst udspillede sig på vandet, hvor Tornbjerg Gymnasium, Odense Katedralskole, Sct. Knuds Gymnasium og Mulernes Legatskole alle stillede med tre hold til dragebådene – et pige-, et drenge- og et personalehold. På sidstnævnte var skolens rektor selvskreven som trommeslager, der skulle holde rytmen for roerne.

Der var stillet storskærme op, de enkelte heats blev kommenteret af TV 2’s Dennis Ritter, Jeppe Sand stod for interviews med elever i mellem heats og en elev var DJ. Alt i alt var der stablet en kulisse på benene, som indbød til god kampgejst, tætte dysts i bådene og et inferno af klap og heppende råb fra de tusindvis af fremmødte elever. Ud over dragebådene dystede Odense stx og hfs fire gymnasier også i andre idrætsaktiviteter såsom petanque, beachvolley, fodbold, minigolf og streetbasket. Ud mad og drikker duer ingen, og slet ikke i det skønne vejr som dannede den helt perfekte ramme om dagen. Derfor var der et områder med boder, hvor elever fra 1.g og 1.hf havde mulighed for at tjene skillinger til kommende studieture.

Vinderne

Efter nervepirrende og meget tætte kampe i havnevandet stod resultater for OS Regatta 2016 klart. Vinderne blev.

Piger: Odense Katedralskole

Drenge: Sct. Knuds Gymnasium

Personale: Tornbjerg Gymnasium

Øvrige idrætsaktiviteter: Odense Katedralskole.

Således fik tre af de fire gymnasier en vandrepokal med hjem, som nu bliver indgraveret med deres navn. Hvilke navne, der skal indgraveres næste år ved vi først, når #OSRegatta2017 er overstået.

Præmieoverrækkelse, elevband og to koncerter

Efter festlighederne i havneområdet trak arrangementer op i DOK5000. Her leverede ALTERVIN lækker lyd, mens eleverne strømmede ind. Elevbandet havde vundet en facebookafstemning om at skulle optræde, og med i bandet er både elever fra Tornbjerg Gymnasium, Sct. Knuds Gymnasium og Odense Katedralskole. Der var præmieoverrækkelse ved Dennis Ritter og Jeppe Sand, hvorefter KIDD og efterfølgende Kesi spillede op og sluttede historiens første OS Regatta af.

Tak for i år. Vi ses til næste år!