Rockkoncert skal lære gymnasieelever tysk

Tyskfaget er mere end regler og grammatik. Til sproget knytter der sig også en særlig kultur – en kultur som omkring 1300 fynske gymnasieelever får lov til at smage nærmere på til rockkoncert på musikhuset Posten. 

Mandag d. 10. oktober rykker Odense stx og hf, sammen med Nordfyns Gymnasium, tyskundervisningen fra klasselokalerne og ned på musikhuset Posten for at opleve rockbandet Das Affentheater.

Koncerten er arrangeret af Odense stx og hf, hvor tysk-hold fra både Odense Katedralskole, Sct. Knuds Gymnasium, Tornbjerg Gymnasium og Mulernes Legatskole deltager. Ud over sammenslutningens egne fire skoler deltager også Nordfyns Gymnasium.

Vi har fået så mange tilmeldinger, at vi er blevet nødt til at arrangere to koncerter den samme dag. Posten kan simpelthen ikke rumme os alle på én gang,” fortæller Anders Kjeldvig, som er tysklærer på Mulernes Legatskole og medinitiativtager til arrangementet.

Mulernes Legatskole og Odense Katedralskole tager derfor til koncert allerede kl. 16.00, mens de øvrige tre skoler må vente til kl. 19.00.

Håber på styrket gymnasiefællesskab

En af målsætningerne for samarbejdet i Odense stx og hf er at styrke fællesskabet på tværs af gymnasierne. Et styrket sammenhold er også en af de gevinster, som Anders Kjeldvig håber på, at rockkoncerten vil kaste af sig:

Vi ser frem til en super fælles oplevelse på Posten, hvor tyskelever mødes på tværs af skolerne. Samtidig glæder vi os rigtig meget til at opleve tysk musikkultur for fuld udblæsning!” siger han.

På de enkelte skoler vil eleverne forud for koncerten arbejde med de tekster, som er på programmet, for at forberede sig på de temaer, som rock-teksterne griber fat i.

Fra ’99 luftballon’ til ’America’

Das Affentheater er et rockensemble, der slår et slag for det tyske sprog og den tyske kultur i medrivende skolekoncerter. Sangene er nøje udvalgt i samarbejde med musikere og tysklærere, så teksterne kan danne baggrund for undervisningen op til koncerten. Den rutinerede trio spiller værker af Rammstein, Kraftwerk, Goethe, Die Toten Hosen, David Bowie og Nena, hvor de håber at smitte med glæde for det lidt underkendte tyske sprog og image.

Vil du vide mere om koncerten?

Kontakt Christina Bock, Mulernes Legatskole: Christina.bock@skolekom.dk

Se spillelisten her