Odense stx og hf til film festival

OFF 2016: ”At lave film er hårdt arbejde” – dette var ordene fra filmproducer, Tivi Magnusson, da han på Magasinet torsdag aften gik på scenen foran en sal-fuld mediefagsstuderende gymnasieelever.   

Torsdag d. 1/9 på Magasinet deltog adskillige mediefagsklasser fra Odense stx og hfs fire gymnasieskoler i gallaarrangementet, ”Kortfilm og OS”.

Aftenen var stablet på benene af Odense Film Festival og var specielt tiltænkt Odense stx og hfs elever.

Festivalleder, Birgitte Weinberger, bød personligt velkommen og præsenterede aftenens program for den fyldte sal af filminteresserede unge.

Særlig hilsen fra Oscarvindende instruktør
Den oscarvindende filminstruktør, Anders Walter, havde indspillet en særlig videohilsen til eleverne, hvor han blandt andet fortalte, hvad der var vigtigst for ham: At vinde en Oscar, eller at vinde på Odense Film Festival:

Elevproduktioner på lærredet
Eleverne fik også selv lov til at opleve, hvordan det føles, når ens egen film ruller over det store lærred. Hver af de fire skoler havde medbragt en elevproduceret kortfilm. Genrene på de fire film varierede bredt fra drama til dogme og fra alvor til komik.

Garvet producer på scenen
Tivi Magnusson, som er blandt filmbranchens Grand Old Men, havde også fundet tid til at gæste Magasinet, hvor han fortalte eleverne om sit arbejde: ”Det er hårdt arbejde og kræver stram disciplin at lave film, så man skal virkelig ville det!” fortalte den garvede producer, som blandt andet har produceret ”Adams Æbler”, ”Blinkende Lygter” og ”Mænd og Høns”.

Til slut blev kortfilmen ”Helium”, som Anders Walter har instrueret og Tivi Magnussen produceret, sat på. Filmen vandt både bedste korte fiktion inden for Ungdomsfilm og Publikumsprisen ved OFF14.

Se billeder fra aftenen her

Odense stx og hf fortsætter samarbejdet med festivalleder, Birgitte Weinberger, som vil være med til at stable et filmakademi på benene for OS-eleverne i dette skoleår.