Fredag d. 5. maj dystede Odense Katedralskole, Sct. Knuds Gymnasium, Mulernes Legatskole og Tornbjerg Gymnasium for andet år i træk i dragebådskapsejlads på Odense Havn. Trods de grå skyer på himlen var humøret højt og roernes indsats helhjertet.

Godt nok har vejret ikke været med os i år, men jeg vil alligevel gerne sige alle en stor tak for en fantastisk dag, som vi glæder os til at gentage!”

Sådan lød det fra Lone Bjørndal Thomsen, rektor på Odense Katedralskole og formand for Odense stx og hf, da hun efter præmieoverrækkelsen til OS Regatta 2017 i fredags fik det sidste ord hos kommentatoren Dennis Ritter.

To skoler delte guldet
Til OS Regatta kan der vindes pokaler i dragebådskapsejlads for pigerne, drengene og for personalet, samt i konkurrencen om sammenlagt at få flest point i de øvrige idrætsaktiviteter, der foregår rundt omkring på Byens Ø.

Vinderne af OS Regatta 2017 blev pigerne og personalet fra Sct. Knuds Gymnasium og drengene fra Tornbjerg Gymnasium. I de øvrige idrætsaktiviteter – Fodbold, Petanque, Beach Volley, Streetbasket og Floorball – formåede Tornbjerg Gymnasium også at hive den samlede sejr hjem.

Fællesskab på tværs af byens gymnasier
I Odense stx og hf samarbejder gymnasierne om brobygning samt innovations- og udviklingsprojekter. Desuden ønsker gymnasierne at styrke fællesskabet på tværs af de fire gymnasier gennem faglige og sociale tilbud for eleverne. OS Regatta er, sammen med en række faglige akademier og kulturarrangementer, en del af denne indsats.

Selvom vi dyster mod hinanden til regattaen, er vi fælles om at have en hyggelig og festlig dag”, siger Lone Bjørndal Thomsen.

Udover dragebådskapsejlads bød OS Regatta på musik, madboder og en lang række idrætskonkurrencer og dropin-aktiviteter som for eksempel paddle tennis, minigolf og klatrevæg.