Siden januar har eleverne fra ‘OS Kortfilmsakademiet 2017’ haft mødtes for at nørde kortfilm i fællesskab. Akademiet er rejst i samarbejde med OFF og Odense Filmværksted og slutter d. 4. maj af med besøg af filminstruktør Ulaa Salim og fremvisning af elevernes egne produktioner.

På OS Kortfilmsakademiet 2017 har eleverne arbejdet med at se, forstå og skabe film ud fra viden om “den gode fortælling”. Det er de blevet inspireret til gennem oplæg fra en lang række branchefolk, og deres idéer har de kunnet pitche og få feedback på fra Mette Bihl, som er filmkonsulent og leder af Odense Filmværksted.

Elevproduktioner på lærredet til OFF17
D. 4. maj fra kl. 16-18 bliver sidste gang, at eleverne samles i OFFs lille, intime biograf i Farvergården, hvor akademiforløbet har udspillet sig. Her skal eleverne vise deres færdige filmprodukter frem for hinanden.
Ulaa Salim, der er instruktørelev ved Den Danske Filmskole og til OFF2015 vandt to priser med filmen ’Vore fædres sønner’, gæster også akademiafslutningen for at fortælle om sit arbejde med at lave film.

Selvom ’OS Kortfilmsakademiet 2017’ rundes af d. 4. maj, er det ikke sidste gang, at eleverne får lov til at vise deres filmproduktioner frem. Odense International Filmfestival lancerer nemlig et filmgallaarrangement særligt for Odense stx og hf i forbindelse med OFF17 i uge 35, hvor elevernes kortfilm atter vil gå over det store lærred.

Udover OS Kortfilmsakademiet har Odense stx og hf i år også kørt forløb med Science, Kunst og Forfatterskab.