Juni måned er godt i gang, og det samme gælder for alle eksaminerne og årsprøverne på de fire OS skoler. Odense stx og hf besøger de hårdtarbejdende eksaminander – første stop: Sct. Knuds Gymnasium.

Cykelstativerne bugner knap så meget, som de plejer, og klasselokalerne er tomme. Altså lige bortset fra dem, hvor der holdes eksamen. Rundt omkring på skolen sidder alligevel små klynger af elever, der enten forbereder sig eller venter på at blive kaldt ind til prøve. Odense stx og hf har mødt et par stykker af dem.

I aulaen sidder Rasmus fra 1. k og venter på at komme ind til sin DHO-eksamen. Han tager det ganske køligt, for han er generelt glad for de humanistiske fag: ”DHO er jeg fint tilfreds med at skulle op i, for jeg synes, at Dansk og Historie er spændende fag. Jeg har lidt flere nerver på omkring Biologi, som jeg også skal til eksamen i her i år,” fortæller han.

Ata (tv) og Celina (midt) venter også på at skulle til eksamen i DHO. Khaled (th) har netop overstået sin eksamen og er fint tilfreds med resultatet. De tre elever går alle i 1. u og mangler kun en enkelt prøve i Mundtlig Matematik, før de d. 20. juni går på lang og velfortjent sommerferie. Hvad der skal ske efter gymnasiet, har Celina endnu ikke besluttet, men Ata og Khaled har en fælles drøm: ”Vi har begge en plan om at søge ind på Medicin. Vi håber, det lykkes!” siger Khaled.

I elevkantinen møder vi Helena fra 2. q. Der er en time til, at hun skal eksamineres i Oldtidskundskab, og nerverne begynder så småt at kunne mærkes: ”Jeg er lidt nervøs, må jeg indrømme. Old er min eneste rigtige eksamen i år, og jeg håber selvfølgelig, det kommer til at gå godt, når nu det skal stå på eksamensbeviset”. Helena har allerede afsluttet to årsprøver og mangler nu kun en enkelt i AT, før hun har sommerferie.  Efter gymnasiet vil hun gerne arbejde lidt, rejse til Indien og Australien, finde en lejlighed i København og derefter begynde at studere. Studiet er endnu ikke valgt, men én ting ligger fast: ”Jeg skal i hvert fald arbejde med mennesker. Det kan man jo komme til ad mange forskellige veje: Jeg er glad for både Psykologi, Historie, Spansk og Engelsk, så det bliver nok med afsæt i et af disse områder.”

I studiecenteret sidder Camilla fra 3. u og læser op. Om et par timer gælder det den teoretiske del af hendes Idrætseksamen, hvor hun skal eksamineres i en case. I går afviklede hun den praktiske del, som bød på fremførsel af disciplinerne Dans og Klatring efter eget valg. Af sine i alt 3 mundtlige og 3 skriftlige eksaminer er Idrætseksamenen den, hun har glædet sig mest til. AT, som hun afslutter med, skal der derimod læses godt og grundigt op til, før hun vil føle sig lige så rolig, fortæller hun. Når huen inden længe lander, er næste step lastbiltur og sabbatår. På den lidt længere bane regner Camilla med at bygge videre på interessen for idræt og naturvidenskab med en sundhedsfaglig videreuddannelse som for eksempel fysioterapeut eller kiropraktor.

Følg med her på siden, hvis du vil med OS videre på eksamensturnéen til Odense Katedralskole, Tornbjerg Gymnasium og Mulernes Legatskole.