Kreative og kunstneriske gymnasieelever

På tværs af klasser og skoler mødes mere end tyve gymnasieelever, der har lyst til at prøve deres kreativitet og kunstneriske side af. Odense stx og hf har sat gang i sit første akademi, et kunstakademi, som ender ud i flotte bronzeskulpturer.

Eleverne er stimlet sammen i billedkunstlokalet på Mulernes Legatskole. Her skal de bruge torsdag aften i de kommende uger på at udfordre og udfolde deres interesse for kunst. Både piger og drenge er med på Kunstakademiet, og der er elever fra alle fire skoler – Mulernes Legatskole, Sct. Knuds Gymnasium, Tornbjerg Gymnasium og Odense Katedralskole.

– Det er helt vildt spændende at kunne være med. Jeg laver en masse kreativt i min fritid, men det her er anderledes. Det kan give noget inspiration til fremtiden, så det er en god ting at have med fremover at være med på det her akademi, fortæller Christoffer fra 1.c.

Hjælp fra en ægte kunstner

Akademiets deltagere er ikke overladt helt til sig selv i processen, hvor de går fra idé og skitse til deres færdige bronzeskulpturer. Odense stx og hf har inviteret kunstneren og skulptøren Jens Ingvard Hansen til at undervise på akademiet, og han guider eleverne igennem hele forløbet. De får lov til at bladre i hans skitsebøger, de kan stille ham spørgsmål om stort eller småt, og han står for støbningen af figurerne.

For mange af eleverne er det helt nyt at arbejde med skulpturer, men det er ikke noget, der afskrækker dem.

– Jeg laver ikke selv skulpturer, og derfor synes jeg, det kunne være spændende at deltage i forløbet. Jeg maler en del, så at arbejde med skulpturer og bronze er jo noget helt andet. Jeg elsker alt kreativt, så jeg glæder mig, uddyber Ditte fra 1.p.

Først en god idé og en voksmodel

På den første aften er der især fokus på elevernes idéer. De får tid til at tegne løs og lave mere eller mindre fuldendte skitser. De kreative hjerneceller sættes på hårdt arbejde, mens der tegnes løs ved alle bordene. Eleverne får udleveret noget voks, så de kan konkretisere deres gode idéer og skitser. Heldigvis er voks et materiale, som man kan ændre formen på om og om og om igen, så man kan prøve en masse idéer og forskellige kunstneriske udtryk af, før man sætter sig fast på noget endeligt.

Fællesskab på tværs af skolerne

Kunstakademiet er arrangeret af Odense stx og hf for at give særligt interesserede elever mulighed for at teste deres kunstneriske evner og få lov til at fordybe sig i et kreativt univers. Der ud over er idéen også at skabe noget fællesskab på tværs af de fire odenseanske gymnasier, som tilbyder stx og hf.

Det at møde andre kreative gymnasieelever har været blandt forventningerne til akademiet hos Nina fra 1.u.

– Jeg er med for oplevelsen og for at prøve nogle ting af. Før i aften var jeg en smule nervøs for, om alle de andre nu var kæmpetalenter, griner hun.

Elevernes bronzefigurer skal udstilles på Filosoffen til sommer.

Besøg skulptør og billedhugger Jens Ingvard Hansens hjemmeside her.