Tag med skriveglade gymnasieelever på eventyr i sprogets verden

Kan du fortælle en historie med kun seks ord? Det er blot én af de øvelser, som eleverne har arbejdet med på Odense stx og hfs Forfatterakademi. Til H.C. Andersen Festivals i uge 34 får gæsterne af butik ”Loppen og Professoren” også selv lov til at lege med sproget.

Odenses gågader er fyldt med flag, rislamper og farverige bannere i disse dage, for lige om lidt går H. C. Andersen Festivals i gang.

Odense stx og hf deltager med ”Loppen & Professoren”, som kan opleves i Kongensgade 48. Blandt mange andre kulturaktiviteter byder butikken på sprog- inspiration og workshops arrangeret af Forfatterakademi-eleverne fra Odense stx og hf:

thumb_IMG_1037_1024Vi vil vise vores gæster, hvor meget, man kan gøre med sproget, og hvor fantastisk det er at være med til at skabe en historie og opleve andres historier,” fortæller Nathalie De Vallier, som er Forfatterakademi-elev og er medarrangør af ”Loppen & Professoren”.

Også i sin fritid dyrker Nathalie skrivekunsten, og lige nu er hun i gang med en roman inden for fantasy-genren. På Forfatterakademiet arbejdede eleverne dog med en helt anden skrivestil, da forfatter Jan Sonnergaard underviste i prosa og noveller:

”Med inspiration fra Hemmingway, som skriver meget kortfattet, lærte vi at skære helt ind til benet og skabe historier med så få ord som muligt. Man bliver overrasket over, hvor mange tanker så få stikord kan sætte i gang. Så det skal ”Loppen & Professorens” gæster selvfølgelig også prøve!” fortæller Nathalie.

Hvor og hvornår?

Forfatterakademiets indslag kan opleves søndag d. 21/8 fra kl. 13.00-16.00. Det vil byde på oplæsning fra elevernes egen antologi, skriveworkshops, konkurrencer og meget mere.

Ud over Forfatterakademiet, vil også Science-, Kunst- og Teaterakademiet samt forskellige elev- grupper og organisationer inspirere og udfordre gæsterne af ”Loppen & Professoren” i løbet af hele festivalugen. Alle aktiviteter foregår Kongensgade 48, Odense C.

Vil du vide mere om “Loppen & Professoren”?

Kontakt butiksformand, Lene Boe: leneboe12@gmail.com 

Du kan tilmelde dig begivenheden her: https://www.facebook.com/events/735711589902321/