D. 25. januar starter OS Kunstakademiet 2017 op. Med inspiration og vejledning fra den fynske billedkunstner Trine Anderschou skal de fire skolers kreative elever her skabe collografi-værker.

For andet år i træk lancerer Odense stx og hf et kunstakademi for elever med særlige kunstneriske interesser og talenter. Det sker i år i samarbejde med Fyns Grafiske Værksted og billedkunstneren Trine Anderschou, som har sagt ja til at undervise på akademiet.

Velanskreven kunstner og nye faciliteter
Vi er rigtig glade for at kunne præsentere vores elever for så dygtig og velanskreven en kunstner som Trine, der også har en lang række inspirerende udstillinger bag sig,” fortæller Per Juul Schmidt – tovholder på Kunstakademiet og billedkunstlærer på Odense Katedralskole, som er værtsgymnasium for akademiet i år. Han fortsætter:

Eleverne vil stifte bekendtskab med et rigtigt arbejdende værksted – Fyns Grafiske Værksted –

hvor de vil opleve helt andre faciliteter, kunstneriske processer og rammer, end vi kan tilbyde i den normale billedkunstundervisning.”

Fra bronzefigurer til kolografi
Det er andet år i træk, at Odense stx og hf kører et akademiforløb med fokus på kunst:

Sidste år skabte OS Kunstakademiet en flot samling bronzefigurer. I år ville vi gerne prøve noget nyt, og derfor har vi udpeget grafikken som det overordnede format. Det er Trine Anderschou, som har valgt, at eleverne her indenfor skal prøve kræfter med collografiens særlige udtryk” fortæller Per Juul Schmidt, som er spændt på det færdige resultat.

1. marts afrundes akademiet med tryk af elevernes færdige værker på Fyns Grafiske Værksted. Efterfølgende skal billederne indrammes og udstilles på de fire skoler og i forbindelse med H.C. Andersen festivals til sommer.