Lui Larsen går i 3. D på Odense Katedralskole. Samtidig er han blandt de 26 elever, som deltager på OS Kortfilmsakademiet 2017, der startede op for omkring tre måneder siden. Vi har mødt Lui til en snak om film, drømme og hans oplevelse af akademiet ind til videre.

Hvorfor valgte du at melde dig til OS Kortfilmsakademiet 2017?
Lige siden, jeg var 6-7 år, har jeg haft en kæmpe passion for at se, og sidenhen også selv skrive og instruere, film. Så det var helt en selvfølge for mig, at jeg skulle med, da jeg hørte, at der kom det her tilbud.

Laver du selv film i din fritid?
Ja! Jeg har hele tiden gang i et eller andet filmprojekt. Jeg har blandt andet lavet film for Odense Kommune, en musikvideo for bandet Folkeklubben, og så har jeg faktisk også min egen kortfilm på trapperne. Den hedder ”Vældigt bjergtaget uden ord”.

Hvad går din film ud på?
Det lyder måske lidt højstemt, men når folk stiller mig det spørgsmål, så er jeg begyndt at svare, at det er en ”forsigtig kærlighedshistorie fortalt gennem den mondæne hverdagsprisme”. Jeg skrev filmen, mens jeg var i Paris, men den er filmet og klippet herhjemme i Danmark – i en lejlighed, der har lidt pariser-stemning over sig. Inden længe kan den ses på Youtube og forskellige andre steder. Og så regner jeg også med at sende den ind til Odense Film Festival 2017.

Hvad vil du gerne lære på OS Kortfilmsakademiet?
Jeg vil gerne blive teknisk bedre til lidt af hvert. Jeg synes, det er fedt, at vi bevæger os i bredden og lærer om de mange forskellige facetter, som dét at skabe film rummer. Man skal jo helst vide lidt om alle led i processen, hvis man skal blive en god instruktør.

Hvordan har akademiet været ind til videre?
Det har været spændende at være med og rigtig inspirerende at få lov til at snakke med flere af filmbranchens aktører. Og så har det også været hyggeligt at lære nogle af eleverne fra de andre skoler at kende. Man falder jo hurtigt i snak, når man deler interesse.

Hvad vil du gerne arbejde med i fremtiden?
Film – helt sikkert! Jeg kunne slet ikke forestille mig andet. Jeg er vild med både at skrive og instruere, så min ultimative drøm er at leve af at instruere mine egne film.

På OS Kortfilmsakademiet 2017 går i alt 26 elever fra alle fire OS-skoler. ‘Den gode fortælling’ er i fokus på forløbet, hvor eleverne bliver inspireret og undervist af filmbranchefolk. Akademiet er rejst i samarbejde med Odense Internationale Filmfestival og Odense Filmværksted.