OS-delegationen gjorde en flot figur ved GI’s atletikstævne, hvor der blev sat den ene OS-rekord efter den anden.

En gruppe atleter fra vores fire gymnasier tog i torsdags turen over Storebælt for at repræsentere OS ved den årlige atletikturnering for gymnasieskoler.

Hos flere af de sjællandske gymnasier var holdkortet spækket med Team Danmark-elever, og som ventet kunne OS-holdet – i det samlede regnskab – ikke kæmpe med helt i toppen.

Ikke desto mindre leverede repræsentanterne fra Mulernes Legatskole, Odense Katedralskole, Sct. Knuds Gymnasium og Tornbjerg Gymnasium flotte resultater på Frederiksberg Stadion, hvor der både hos drengene og pigerne blev sat nye rekorder i OS-regi.

I rekordhumør

Med 6,30 meter i længdespring og en tid på 11,53 sek. i 100 meter-løb satte Toke Staub Jørgensen fra Odense Katedralskole nye rekorder blandt OS-elever, som siden år 2000 har deltaget ved stævnet.

Tokes præstation i længdesping var næstbedst blandt alle deltagere i konkurrencen.

Også Jonas Gertsen skrev sig i OS’ historiebøger med to flotte rekorder. Jonas tilbagelagde 1.500 meter på 4.11,85 min., hvilket kun var et mulehår fra at være den bedste tid ved stævnet.

På 5.000 meter var der ingen, der kunne nå ham til sokkeholderne. Tornbjerg-eleven, som er officiel danmarksmester på netop denne distance, klokkede tiden 15.43,74 min. og distancerede således den næsthurtigste med over et halvt minut.

I det samlede klassement blev OS-drengene nr. seks.

Afløsere trådte til

OS-pigerne var desværre ramt af afbud, men afløserne, som først på fundet på dagen, gjorde en glimrende figur i de pågældende discipliner og var med til at sikre pigeholdet en flot fjerdeplads i den samlede stilling.

Særligt Teresa Johansen fra Odense Katedralskole og Freja Blom fra Tornbjerg Gymnasium udmærkede sig i hhv. 3.000 meter-løb og længdespring, hvor de begge satte OS-rekorder.

Teresa løb i tiden 11.26,50 min., mens Freja noterede sig for et spring på 5,03 meter.

I år var første gang, at OS-skolerne stillede med et fælles hold til GI’s atletikturnering. Meldingerne fra lejren lyder på, at det var en stor succes, og at eleverne er klar på at kæmpe i OS-trøjerne igen til næste år.

Tak – og respekt – til alle de seje OS-atleter!

RESULTATER HOS DRENGENE:

Resultater Drenge 2018

RESULTATER HOS PIGERNE:

Resultater Piger 2018