Litteraturcafé
Hvis du er vild med litteratur, så er Odense stx og hf litteraturcafé lige noget for dig. Hovednavnet er forfatter Lars Husum, som står bag bl.a. romanen “Jeg er en […]
Hvis du er vild med litteratur, så er Odense stx og hf litteraturcafé lige noget for dig. Hovednavnet er forfatter Lars Husum, som står bag bl.a. romanen “Jeg er en […]
Odense stx og hfs teaterakademi er et tilbud til elever med særlig interesse for drama og teater. Akademiet foregår over seks aftener, hvor skuespillere fra Ryslinge Højskole i samarbejde med […]
Scienceakademiet er et tilbud til elever fra de fire almene gymnasier, der har en særlig interesse for naturvidenskab og teknik. Årets tema er robotter, så der skal både læres robotprogrammering, […]
To ud af fire skoler træner frem mod onsdagens Regatta. En skole træner om formiddagen og en skole træner om eftermiddagen. Gratis deltagelse.
To ud af fire skoler træner frem mod onsdagens Regatta. En skole træner om formiddagen og en skole træner om eftermiddagen. Gratis deltagelse.
De fire skoler mødes og dyster i dragebådssejlads. Hver skole stiller med et pige-, et drenge- og et personalehold. Der kæmpes om æren og vandrepokaler. Efter dysten på vandet mødes […]
Odense stx og hf har et Forfatterakademi, hvor gymnasieelever (stx og hf) med særlig interesse eller talent for litteratur deltager. Det afsluttes med en finale på Hovedbiblioteket, og alle er […]
D. 4. oktober bliver Odense Katedralskole "folkeuniversitet for en aften", når dørene åbnes til live-streaming af foredraget ”Hvordan fungerer hjernen?”, som sendes direkte fra Søauditorierne i Århus.
Her vil professor Leif Østergaard fra Institut for Klinisk Medicin – Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab, Aarhus Universitetet, fortælle om, hvordan vores komplekse hjerne fungerer.
Professor i sansefysiologi, Peter Teglberg Madsen, tager OS med på besøg hos verdens mindste hval, marsvinet, som jager i de danske farvande. Foredraget giver også indblik i, hvordan en kaskelothval holder vejret i to timer, og hvordan hvalerne har tilpasset sig livet i vand. De stammer nemlig fra grise og kameler.
Langt de fleste danskere spiser rigeligt salt hver dag. Det er let at skaffe, og det får vores mad til at smage meget bedre.
Når mennesker og dyr er så glade for salt, skyldes det, at vores kroppe og celler er helt afhængige af det. Lær mere om vores cellers saltbalance, og hvad den betyder for vores helbred, når OS live-streamer foredrag fra Århus Universitet.