fbpx
Indlæser Begivenheder

« All Events

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

OS Live-Streaming: Vores cellers saltbalance

8. november 2016 kl. 19:00 - 21:00

- Gratis

OS live-streamer foredrag om cellernes saltbalance

Tirsdag d. 8/11 forvandles Odense Katedralskole for anden gang til folkeuniversitet for en aften, når skolen åbner dørene op til Live-Streaming af endnu et af de spændende offentlige foredrag i naturvidenskab fra Århus Universitet.

Denne gang vil seniorforsker i molekylærbiologi, Hanne Poulsen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik, fortælle om vores cellers saltbalance og forklare, hvad den betyder for vores helbred.

Celler, saltbalance og sygdomme

Langt de fleste danskere spiser rigeligt salt hver dag. Det er let at skaffe, og det får vores mad til at smage meget bedre.
Når mennesker og dyr er så glade for salt, skyldes det, at vores kroppe og celler er helt afhængige af det. Det almindelige køkkenbordssalt består af natrium- og klorid-ioner, og når vi spiser salt, sorterer vores celler meget omhyggeligt ionerne. Vores celler kan nemlig udnytte ubalance i de elektrisk ladede ioner til mange forskellige opgaver. 

Den primære ion-sorteringsmaskine i kroppen er natrium-kalium-pumpen i cellernes membraner, som første gang blev beskrevet af den aarhusianske forsker Jens Christian Skou i 1957. Og den bliver ved med at overraske os:

De seneste ti år er vi både begyndt at få en detaljeret forståelse af, hvordan pumpen virker som en lillebitte nanomaskine, og vi har opdaget, at fejl i den kan give forskellige sjældne sygdomme.

(Kilde: Århus Universitets hjemmeside)


Tag dine venner med – alle er velkomne!

Foredraget har et højt fagligt niveau, og som publikum bliver man udfordret. Alligevel kan alle få noget ud af at være med, uanset faglige forudsætninger.

Undervejs kan der stilles spørgsmål til foredragsholderen via SMS og Twitter.

Arrangementet er gratis, og dørene er åbne for alle.

Læs mere og tilmeld dig her: https://www.facebook.com/events/230688714017057/

Detaljer

Dato:
8. november 2016
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Tags:
, , ,
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/230688714017057/

Arrangører

Sted

Detaljer

Dato:
8. november 2016
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Tags:
, , ,
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/230688714017057/

Arrangører

Sted

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com